Beurs Expo goed bezocht
 

'Fleet Lounge Live!' blijvend geprogrammeerd

25 juni. De eerste ‘Fleet Lounge Live!’ uitzending van gisterenmiddag heeft EXPOMotion doen besluiten het programma een vaste plek te geven in de evenementenkalender. Sponsoren en kijkers zijn enthousiast en enkelen hebben al ‘geboekt’ voor de uitzending van 30 juli, 27 augustus en 30 september. ‘Fleet Lounge Live!’ wordt gezamenlijk met TrendsinAutoleasing geproduceerd.

Corona als katalysator van nieuwe, duurzame mobiliteit was de rode draad tijdens de uitzending van gisterenmiddag. Yoeri Schenau, duurzaamheidsmanager van Arcadis, schoof als eerste gast aan bij de vaste tafelhost Frank van Klink. Schenau deed verslag van hoe corona zijn organisatie binnenkwam en welk effect dat had op het mobiliteitsbeleid. Een beleid dat momenteel ook nog eens volop in de steigers staat omdat de organisatie al voor corona de autoregelingen wilden vernieuwen. 

Tussen de tweede gast, Serge van den Berg van Fynch Mobility, en Schenau ontstond vervolgens een mooie discussie hoe veranderend beleid duurzaam bij werknemers te borgen in de organisatie. Fynch is de partij die daarin al jaren ervaring heeft opgedaan. Deelmobiliteit – en vooral de effecten van corona op de deelauto – kwam aan bod tijdens het gesprek met Reinald Bronckhorst van Vecore. Die deed onder andere ‘hun’ project in Hengelo uit de doeken waar de gemeente 500.000 zakelijke kilometers inkoopt en er verder geen omkijken naar wil hebben.

Of VZR-voorzitter Jan van Delft het voor zich zag ooit nog waterstof te tanken met zijn leaseauto? Van Delft bleek positief over de inzet van waterstof en ook de uitgevoerde poll, waarop de ruim 300 online deelnemers konden reageren, was opmerkelijk positief gestemd over waterstof-elektrisch rijden. ‘Met de leaseauto straks waterstof tanken? Dat wordt nooit wat!’ was de ingebrachte stelling. Eens, oneens, wie weet?, waren de opties. De uitslag bleek redelijk verdeeld. Mike Belinfante van Hyundai Motor Nederland had meer ongunstige reacties verwacht met betrekking tot waterstof-elektrisch rijden. "We hebben er nu 150 rijden en gaan er dit jaar 200 verkopen. De levertijd is kort en de NEXO is juist op voorraad beschikbaar" aldus Belinfante. Het gaf hem, maar ook de gasten, in ieder geval (water)stof tot nadenken. 

Aansluitend op de live uitzending konden bezoekers kijken naar het Athlon webinar: "Met flexibele mobiliteit grip op kosten".

Ook geïnteresseerd om als tafelgast aan te schuiven? Vraag dan hier het informatiepakket aan

Hieronder een sfeerimpressie van de eerste uitzending van de Fleet Lounge. De terugkijklink naar het opgenomen programma volgt in de volgende nieuwsbrief.

  

  

  

© 2021 EXPOMotion
info@expomotion.nl M +31 (0)6 26 110 245
Deel deze pagina: