Beurs Expo goed bezocht
 

Eerste Fleet Event een groot succes

'Ontbundelen' is kernwoord tijdens druk congres

Houten, 27 november 2014 - Met 220 bezoekers uit de wereld van fleet en lease was het allereerste Fleet Event in Houten een groot succes. Onder leiding van dagvoorzitter Meindert Schut kregen de bezoekers een breed overzicht voorgeschoteld van de nieuwste ontwikkelingen in de sector. Kern van alle presentaties is dat de fleet & lease markt op korte termijn talloze nieuwe kansen biedt voor wie ze wil grijpen.

Tijdens het Fleet Event in Hotel Houten schetste Hans Blink, voormalig CEO van Athlon International, een beeld van de toekomst. "Wat je gaat zien is een ontbundeling van het product van de leasemaatschappij", hield hij de zaal voor. "Nu leveren de leasemaatschappijen nog alle onderdelen van het leaseproduct: de auto, de verzekering, het onderhoud en de schadeafhandeling. Maar er zijn al bedrijven die deze onderdelen van het pakket bij een ander bedrijf onderbrengen."

Een zo'n bedrijf is technisch installatiebureau Wolter & Dros. Wagenparkbeheerder Lex Noordhoff vertelde hoe zijn bedrijf zelf de verzekering en schadesturing van de duizend bedrijfsauto's regelt. "Natuurlijk, de leasemaatschappij vind het niet fijn om die omzet te missen en wil dan ook een compensatie. Maar niettemin besparen wij € 300.000 per jaar." Dat gebeurt onder meer door alle auto's alleen WA te verzekeren en zelf het casco-risico te dekken. "En daarbij is het belangrijk dat de berijders ervan doordrongen zijn dat hun auto het bedrijf een heleboel geld kost."

Private lease
Ook Roel Hindriks, directeur van Lease Consult, ging in op de nieuwe initiatieven in de markt. Hij heeft de markt voor private lease onderzocht. Er zijn op dit moment pakweg tachtig partijen die private lease aanbieden. "Ze bieden allemaal een auto aan voor minder dan € 200 per maand. Maar wat ze voor dat geld bieden, loopt sterk uiteen." Hindriks is van mening dat juist leasemaatschappijen alles in huis hebben om aan consumenten private lease aan te bieden. "Natuurlijk, de markt wordt anders. Misschien doen mensen ook wel hun auto weg. Maar wat blijft is de behoefte aan mobiliteit."

Het Fleet Event is een nieuw jaarlijks congres over wagenparkbeheer. Naast dit congres wordt ook tweemaal per jaar een Fleet Lounge gehouden, een kort netwerk-seminar waar de branche elkaar kan ontmoeten en tegelijk wordt bijgepraat. De eerstvolgende Fleet Lounge staat gepland op donderdag 12 februari 2015 in Hotel Houten.

Meer informatie over het Fleet Event en de Fleet Lounges vindt u hier.

Foto Fleet Event 2014: Meer dan tweehonderd bezoekers woonden het eerste Fleet Event bij.

© 2021 EXPOMotion
info@expomotion.nl M +31 (0)6 26 110 245
Deel deze pagina: