Beurs Expo goed bezocht
 

EXPOMotion verenigt ‘vakbeurs’ en ‘beleving’

De vakkundige organisatie van een vakbeurs en de vormgeving van de emotionele kant ervan, de beleving, komen bij elkaar in het nieuwe organisatiebureau EXPOMotion (www.expomotion.nl) dat vandaag een vliegende start nam met de toekenning van het projectmanagement van de beurzen Fleet Management Expo en Taxi Expo van Amsterdam RAI Exhibitions.

“Beurs en beleving, de perfecte organisatie en het creatieve gevoel, staan centraal in een succesvolle beurspresentatie”, zegt directeur eigenaar Patrick van Tilburg (43). “Of het nu gaat om een publieks- of een vakbeurs, je probeert de bezoekers vooral op dat stukje emotie aan te spreken. Door een uitgekiende en efficiënte organisatie ‘staat’ zo’n evenement en komt de informatie in ieder geval goed over.”
Van Tilburg, die meer dan 10 jaar ervaring heeft in het organiseren en managen van beurzen, congressen, seminars en vergelijkbare publieks- en vak-evenementen, vindt dat zo’n evenement “mensen aan moet spreken op hun gevoel. De basis daarvoor leg je door een solide organisatie en veel knowhow uit binnen- en buitenland. Een beurs moet naast die ‘beleving’ ook beweging hebben: er moet iets gebeuren met de bezoekers.”

Al op de eerste dag sleepte EXPOMotion het projectmanagement in de wacht van twee vakbeurzen die door RAI Amsterdam Exhibitions vandaag van Telegraaf Media Groep zijn overgenomen: Fleet Management Expo (gericht op leasemarkt en mobiliteitsbedrijven) en Taxi Expo (kleinschalig personenvervoer), beide in de Benelux reeds zes jaar lang leidende beurzen op hun vakgebied. “Ik was al betrokken bij deze beurzen”, legt Van Tilburg uit, “maar het geeft je een extra steuntje in de rug wanneer deze ervaren marktpartij jouw bedrijf daarbij verder wil betrekken.” 

Het fullservice organisatiebureau EXPOMotion adviseert, ondersteunt  en verzorgt de gehele of gedeeltelijke  organisatie van grootschalige evenementen zoals (vak)beurzen), open dagen, exposities, congressen en bedrijfs- en publieksevenementen in de ruimte zin des woords. Vanaf het aantrekken van exposanten en beursbezoekers tot het arrangeren van het beurssecretariaat en het verzorgen van de catering. Dat alles in nauwe samenwerking met de opdrachtgever.
Een dergelijke organisatie kan natuurlijk niet zonder de juiste partners, inventieve stand-ontwerpers en –inrichters, slimme PR- en publiciteitsmensen, logistieke duizendpoten, kwalitatief hoogstaande cateraars en onvermoeibare administratieve medewerkers. “Die mensen zijn thuis op hun specifieke vakgebied en nemen de organisatie een hoop werk uit handen. Dat wordt nog wel eens vergeten”, zegt Van Tilburg. “Bovendien werk ik al zo lang met ze samen, dat ik kwaliteit kan garanderen.”

 


“Beurs en beleving, de perfecte organisatie en het creatieve gevoel, staan centraal in een succesvolle beurspresentatie”

 

© 2021 EXPOMotion
info@expomotion.nl M +31 (0)6 26 110 245
Deel deze pagina: