Beurs Expo goed bezocht
 

NIEUW: “Bestelauto Expo 2017”

VAKEVENEMENT VOOR HET TOTALE BESTELAUTO SEGMENT 

De bestelauto krijgt een eigen event in Nederland. Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober 2017 vindt in Expo Houten de eerste editie van Bestelauto Expo plaats. Dit vakevenement is een logisch vervolg op de explosieve groei in het aantal verkochte bestelauto’s. Het event bundelt alle producten en informatie voor ZZP-ers, MKB-ers, Fleetowners en Automotive-managers. De beurs biedt een ‘all in one’ concept: bezoekers kunnen op één dag kennismaken met alle aspecten van hun bedrijfswagen. Van aanschaf van de wagen zelf, tot inruil, inrichting en inbouw, belettering, lease en financiering, onderhoud, telematica en fleet-managementsystemen.

De markt voor lichte bedrijfswagens is de voorbije jaren uit het dal gekropen. Bedrijfswagens tot 3.500 kilo GVW werden voorheen relatief weinig verkocht, met 2013 als dieptepunt. Toen werden er slechts met 50.537 exemplaren verkocht. “Met het aantrekken van de economie zit nu de verkoop sterk in de lift. In 2016 zijn er meer dan 70.000 stuks verkocht”, zegt beursorganisator Patrick van Tilburg, directeur van EXPOMotion. “Met name zzp-ers en fleetowners kopen momenteel meer nieuwe bestelauto’s. Met hun vraag ontstaat een behoefte aan informatie, kennis en vergelijkingsmateriaal. Om daaraan tegemoet te komen, organiseren we Bestelauto Expo 2017 en kunnen alle geïnteresseerde informatie aanvragen via www.bestelauto-expo.nl

Bijblijven
Dat onderschrijft Henk-Jan Kienhuis, directeur van Transscope Voertuigsystemen. “De verkoop in aantallen van bestelwagens stijgt. Wij zien bij de ‘gevestigde orde’ in het bedrijfsleven nog wel wat terughoudendheid. Met een evenement als Bestelauto Expo 2017 geven wij als leverancier samen met collega’s een inkijk in de veelzijdige mogelijkheden in het segment tot 3500kg. Dit inzicht is nu van groot belang om bij te blijven.”

Om die reden denkt directeur Frans van Diepeningen van bedrijfswagenrichter Bott Nederland dat Bestelauto Expo een belangrijke rol heeft naast de al bestaande beurzen. “Wij gaan naar de Bestelauto Expo 2017 en naar de MobiliteitsRAI. Als RAI-lid ga je natuurlijk naar de ‘eigen beurs’. Echter, ons bedrijf is ook blij met de Bestelauto Expo 2017. Het concept van dit nieuwe evenement is goed. Om in een compacte opzet kennis te maken met allerlei nieuwe ontwikkelingen in bedrijfsautoland, daar is zeker publiek voor. Wij verwachten dat beide beurzen succesvol zijn en elkaar aanvullen.”

Back to the basics van de Beurs: handel drijven, dankzij dealmaking
Op de beursvloer vinden bezoekers informatie over het brede aanbod van bestelauto’s en aanverwanten producten en diensten. Uniek is dat de Bestelauto Expo 2017 weer een verkoopbeurs is. Bezoekers kunnen ter plaatse een bestelauto aanschaffen. De verwachting is dat verschillende importeurs en dealerorganisaties met scherpe beursaanbiedingen zullen komen. Een Beurs is volgens Wikipedia een fysieke of virtuele marktplaats waar goederen verhandeld worden! In de afgelopen jaren zien we dat vaak deze primaire doelstelling van de Beurs uit het oog verloren is. Om de handel op de beurs te faciliteren, zal daarom een gerenommeerd Remarketing-bedrijf op deze beurs alle inruil-taxaties verzorgen op basis van een gegarandeerd bod. Hiermee kunnen alle ondernemers die aan een nieuwe bedrijfswagen toe zijn, direct zaken doen bij alle aanwezige autoverkopers op dit vak evenement. Zo wordt de Automotive standhouder ondersteund in het behalen van de primaire beursdoelstelling: “het verkopen van bestelauto’s”.

Workshops en informatie
Maar de aanschaf van een nieuwe bestelauto is pas het sluitstuk in een lang traject. Op Bestelauto Expo kunnen ondernemers zich ook laten informeren over alle aspecten van hun bedrijfswagen. Er zijn onder meer toeleveranciers en dienstverleners aanwezig op het gebied van belettering, bedrijfswageninrichting, accessoires, schadeherstel (ROB), lease en assurantiën.
Daarnaast wordt ook informatie gegeven over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van telematica, fleet-managementsystemen, brandstof en energietransities.
Ook zullen er verschillende workshops worden gehouden op de beursvloer, waar bezoekers en standhouders worden geïnformeerd over de laatste stand van techniek en wetgeving.

Over EXPOMotion
EXPOMotion brengt evenementen tot leven en mensen in beweging. Naast een organisatorisch grondige aanpak van uw event zorgen wij met onze creatieve mogelijkheden ook voor een onderscheidende invulling van uw congres, beurs of evenement.

(Bron: Gebruikte verkoopcijfers bedrijfswagens komen van VWE Automotive)

© 2020 EXPOMotion
info@expomotion.nl M +31 (0)6 26 110 245 T +31 (0)36 841 4819 F +31 (0)84 867 4151
Deel deze pagina: